ODSHERRED ARKITEKTUR


Gå til indhold

MØBLER

DESIGN > WALTER NIELSEN

Walther Nielsen

Kragenæs-stolen, "high-back" solen
Udstillede på "Den Permanente", i København 1978
1973Walther Nielsen (1929-90). Møbeldesigner, med værksted i Øster Højby. Uddannet fra Skolen for Fri og Merkantil Kunst. Begyndte som formgiver af piber, men slog sig på møbeldesign med Kragenæs-stolen, en slags safaristol, og vakte opmærksomhed med sin elegante og fint udførte stol med høj ryg i stavlimet ask fra ca 1973 (billedet), en stol der senere blev kopieret af Tranekær-Møbler. I begyndelsen af 1980erne udstillede han på møbelmessen i BellaCentret, hvor bl a modefirmaet Pierre Cardin viste interesse for et samarbejde om hans design.

Walther Nielsens stole blev jævnligt gengivet i design-tidsskrifter, og en skulpturelt formet chaiselong-bænk i svunget træ kom på forsiden af det store italienske arkitektur- og møbeltidsskrift Domus.

Stolene kom aldrig i produktion, men blev udelukkende fremstillet af designeren selv på værkstedet i hans mere stabile perioder.

Omtale fra Bruun Rasmussen, 2010:
Udstillede på Den Permanente i 1978. Walther Nielsen var en éner som efter at have sejlet som sømand, nedsat sig i egnen omkring Rørvig-Nykøbing. Her udførte han efter eget design og på bestilling piber og møbler, men kun når han ønskede dig, og kun til dem han bræd sig om. Nærværende stole blev udført omkring 1973 og siden set af snedkermester Søren Horn som syntes de var så spændende at han udstillede dem på Den Permanente i 1978. Søren Horrn forsøgte siden at fremstille et eksemplar, men måtte sande at de var alt for dyre at fremstille til nogensinde at kunne blive rentable. Nuværende ejer anskaffede stolene direkte fra Walther Nielsen efter de havde været på Den Permanente i 1978. Litteratur: Politiken 6. september 1978: "sjovt selskab af 60-årige" omtalt med følgende tekst: "Snedkermester Søren Horn viser fremragende. ...Englene synger ligefrem omkring de nye laminerede asketræsstole med de yndefulde høje rygge, der er tegnet af Walther Nielsen. Høje mennesker sidder dejligt på de skulpturelle skønheder der har aner til vikingtiden...".

Chaiselong med sort læder
1980

Tøndestol
Snedkermesternes Efterårsudstilling (SE)
1981

Samurai-stolen


Retur til indhold | Retur til hovedmenu