ODSHERRED ARKITEKTUR


Gå til indhold

STELTON

DESIGN > STELTON

Cylinda-line de luxe
Barsæt i sterling sølv
1967

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) blev uddannet som murer og fik afgangsbevis fra Det Tekniske Selskabs Skole 1924 og fra Kunstakademiet 1927. I 1928 modtog han Akademiets guldmedalje, men allerede som 23-årig var han på verdensudstillingen i Paris blevet tildelt en sølvmedalje - den første af de utallige hædersbevisninger, som blev et selvfølgeligt akkompagnement til hans kunstneriske aktivitet, hans utrættelige søgen og hans suveræne løsninger, der blandt andet manifesterede sig ved de mange sejre i hjemlige og internationale konkurrencer.

Men også på andre af brugskunstens områder lod han sig udfordre til nye, skelsættende løsninger, bl.a. med korpus-serien "Cylinda-line" udført i rustfrit stål og sterling sølv.

Arne Jacobsen var professor ved Kunstakademiet og blev udnævnt til æresdoktor ved en række udenlandske universiteter og akademier. Cylinda-line blev tildelt ID-prisen 1967 af Selskabet for Industriel Formgivning og International Design Award 1968 af The American Institute of Interior Designers.

X-35 Ocean fad, lille
Aluminium
200?

Knud Holscher

Knud Holscher startede sin karriere som partner til Arne Jacobsen og han fortsatte som senior partner i KHR arkitekter, der var det største arkitektfirma i Danmark i 60-70-erne.

Her løste han opgaver som Odense Universitet, Det Kgl. Teater, Finger B og indenrigs i Københavns Lufthavn samt Nationalmuseum i Bahrain.

Parallelt med arkitektarbejdet har Knud Holscher siden 1995 specielt fokuseret på design på sin egen tegnestue Knud Holscher Design. Knud Holscher har en betydelig klientliste og har modtaget et betragteligt antal af internationale designpriser.


Retur til indhold | Retur til hovedmenu